Wednesday, July 1, 2009

DAP KELUAR PAKATAN

DAP keluar pakatan

Oleh SAFINA RAMLI
utusankedah@utusan.com.my

-Thomas Su,Pengerusi DAP Kedah/Perlis -Azizan Abdul Razak,Menteri Besar Kedah


ALOR SETAR 1 Julai – DAP Kedah hari ini keluar daripada pakatan pembangkang kerana tidak berpuas hati dengan pentadbiran Pas di negeri ini antara lain termasuk tindakan merobohkan satu-satunya pusat penyembelihan babi di Kampung Berjaya di sini.

Pengerusi DAP Kedah/Perlis, Thomas Su bagaimanapun menyerahkan keputusan sama ada DAP Kedah kekal dalam pakatan pembangkang kepada pemimpin Pusat parti itu.

“Kami kesal kerana kerajaan negeri gagal dalam memberi keadilan kepada semua masyarakat di negeri ini.

Satu keputusan yang baik mana boleh kerjasama. Kat Penang taapa Dato Seri Anwar bantu.Kat Perak YB Nizam ada.Kat Kedah tanggung sendirilah.Hebat YAB Azizan Menteri Besar Kedah dalam tindakan.Malu saya patut kita sokong YAB MB Kedah.Ni patong buddha banyak kat rumah tok guru kita.

Kalau kat Selangor BN dulu Dato Seri Khir Toyo kena bantai dok hidraf dan hindu.Salah kalau BN buat kalau PAS buat baik ok tak baik pun taapa.Nasib DAP Kedah .Tulah Lim Kit Siang tak tidur malamlah.Ni dok ngaqcau kat Kelantan.Keadilan memang wujud tapi tak perakui.Susah nak adilah lebih baik bubar dewanlah kat Kedah macam Dato Seri Nizam.

DAP Kedah jangan mimpinlah nak buat industri babi kat Kedah. Selsema babi tak apa ada korantin .Selsema Pakatan Rakyat kat Kedah punah dan tunggu rebah kalau terkena Virus Tok Guru-tok guru.Tunggu apa lagi kawan kita sama hantam sama tu YAB MB lah minta bantu Dato Sri Anwarlah kasi pusing-pusing itu Pakatan.


.

No comments:

Post a Comment